Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Özel Yetenek Sınavı

Resim-İş Öğretmenliği Özel Yetenek Sınavı

Sayın Aday,

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Anabilim Dalı 2013–2014 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavına ilişkin bilgiler aşağıdadır.

Ön Kayıt : 19 – 21 Ağustos 2013

Ön kayıtlar için 2013 YGS sonucunda, tüm adaylardan puan türlerinin birinden en az 180 ve ya daha fazla YGS puanı almak koşulu aranır.

Ön Kayıt İçin İstenen Belgeler :

1- 2013 YGS Sınav Sonuç Belgesi'nin aslı ve fotokopisi,
2- 2 Adet, Son 6 (altı) ay içerisinde, önden çekilmiş vesikalık fotoğraf.
3- Adayların mezun olduğu alanı belirtir diploma veya çıkış belgesinin aslı ve fotokopisi.
4- Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi.

Not : Ön Kayıt adayın kendisi tarafından yapılacaktır. Postayla kayıt kabul edilmeyecektir.

Sınva Girerken Dikkat Edilecek Konular :

— Ön kayıt yaptıran adaylar 23 Ağustos 2013 Cuma günü saat 14:00'de Resim-İş Öğretmenliği Anabilim Dalı binası önünde ilan edilecek olan listelerden sınav salonlarını öğrenebilirler.

— İlan edilen programa göre adayların belirtilen saatte ve salonda hazır bulunmaları gerekir. Adayların sınava giriş belgelerini ve fotoğraflı kimlik kartlarını (Nüfus cüzdanı, Ehliyet, vs.) yanlarında getirmeleri ve görevlilere göstermeleri zorunludur.

— Fotoğraflı özel kimlik kartı olmayan veya kimlik kartından kuşku duyulan (yıpranma, silinme, fotoğrafın adaya benzememesi vb.) adaylar sınava alınmayacaktır.

Sınav Takvimi :
26 Ağustos 2013 Pazartesi Saat : 10:00 - 12:00 I. Aşama Sınavı   • Desen Sınavı

28 Ağustos 2013 Çarşamba Saat : 10:00 - 12:00 II. Aşama Sınavı   • Çizim ve Kompozisyon Sınavı

02 Eylül 2013 Pazartesi Saat : 10:00    • Kesin Sonuçların İlan Edilmesi

Not : Başvuru sayısına göre yukarıda belirtilen sınav saat ve gruplarında değişiklik yapılabilir.

• I. Aşama: Desen Sınavı :
Desen Sınavı: Bu sınavda adayın, görme becerisi, algılama düzeyi ve doğru çizebilme yeteneği ölçülür.
• Bu sınav tek bölümden oluşan bir sınavdır ve 100 tam puan üzerinden değerlendirme yapılır. Bu sınavda 100 tam puan üzerinden, 50 ve üstü alan adaylar II. Aşama sınavına girmeye hak kazanırlar.

• II. Aşama : Çizim ve Kompozisyon Sınavı :
Çizim ve kompozisyon sınavında adaylardan, verilecek problem bağlamında sınav salonunda nesnelerle düzenlenmiş bir mekândan çizgi, leke, doku vb. gibi sanatsal elemanlarla bir kompozisyon oluşturmaları istenir.

• Değerlendirme :
I. ve II. Aşama sınav puanları toplamının % 50’si Özel Yetenek Sınav Puanı (ÖYSP) olarak yerleştirme puanının (YP) belirlenmesinde kullanılacaktır. Hesaplama sonunda adaylar en yüksek yerleştirme puanından başlamak üzere sıralanacak ve ilk kırk (40) aday asıl, yirmi (20) aday yedek olarak belirlenecektir. Yerleştirme puanı, ÖSYM’nin 2013 Yerleştirme Kılavuzunda yer alan kurallara uygun olarak hesaplanacaktır.

Hesaplama sonunda adaylar en yüksek Yerleştirme Puanından başlamak üzere sıralanacak ve ilk kırk (40) aday asıl, yirmi (20) aday yedek olarak belirlenecektir.

• Kazananların Kesin Kayıtları :
Asıl adaylar, kesin kayıtlarını Çukurova Üniversitesi 2013–2014 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimi dâhilinde olmak üzere 09 Eylül 2013 Pazartesi günü 1 (bir) gün süreyle yaptıracaklardır. Kesin kayıtlarını yukarıdaki süre içerisinde yaptırmayan asıl adayların yerine yedek adaylar kayıt hakkı kazanır.

Yedek Adaylar : 09 Eylül 2013 Pazartesi günü mesai saatleri içerisinde kesin kayıt yaptırmayan asıl aday sayısı kadar yedek aday kesin kayıt yaptırmaya hak kazanır. 09 Eylül 2013 Pazartesi günü mesai saati bitiminden (Saat:16.45) sonra 1. Sıradan başlamak üzere yedek adaylar; kayıt sıralarını Ç.Ü. Rektörlük Öğrenci İşlerinden kendileri takip edeceklerdir.

Bu konuda sorumluluk aday öğrenciye aittir.

Adaylardan Sınav İçin İstenen Belgeler :
• Bir (1) Adet 50x70 cm. boyutlarında duralit-kontrplak- mukavva v.b. sert altlık (I. ve II. Aşama Sınavı için)
• Kurşun kalem, silgi, açacak, kıskaç.( I. ve II. Aşama Sınavları için)

Not :
1- Üniversitemizde Yabancı Dil İngilizcedir. Bölümümüze kesin kayıt yaptıran öğrenciler 1. yıl okunmakta olan Yabancı Dil dersini İngilizce alacaklardır.

2- Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Anabilim Dalı 1. Yıl Lisans programı ortaktır. 1. yılsonunda öğrenciler Resim, Heykel, Grafik Anasanat Atölyelerine “Resim-İş Öğretmenliği Anabilim Dalı Anasanat Atölyelerinin Seçimine ve Değişimine İlişkin Yönerge” sine bağlı olarak (başarı ve tercih sıralaması dikkate alınarak) Bölüm Kurulu Kararı ile yerleştirilirler. 1.yıl öğrencilerine duyurusu yapılan yönergeye göre; öğrenciler, 1.yılsonunda yapılacak olan bu dağılıma uymakla yükümlüdür.