Çukurova Üniversitesi Mensupları İçin Kalp ve Damar Hastalıkları Riskleri Araştırması

Sayın Çukurova Üniversitesi Mensubu,

Çağımızda kişilerin sağlığını koruma ve sağlık risklerini tanımlama giderek artan kronik kalp ve damar hastalıklarında önem kazanmaktadır. Bireylerin riklerini ölçmek için geliştirilen teknolojik cihazlar bizlere yardımcı olmaktadır. Bu cihazlardan birisi olan Arteriograf, güvenilir kalp ve damar hastalıkları risklerini tanımlamaktadır. Üniversitemiz mensuplarının kalp damar hastalıkları risklerini analiz etmek için bir çalışma planlamış durumdayız. Araştırmamız, 30 – 74 yaş arası kişilerin kalp ve damar hastalıkları risklerini saptamak amacıyla düzenlenmiştir. Katılmayı kabul ederseniz kolunuza takılacak bir manşon ile kan basıncınızın ölçümüne benzer bir yapıda bilgisayar aracılığıyla risk analizleriniz (yaklaşık 10 dakikalık bir sürede) yapılacak ve kan şekeriniz ile kolesterol değerlerinizin tespiti için bir kan testi ve damar yapınızın ultrasonografik incelenmesi yapılacaktır. Araştırma giderleri size veya sosyal güvence kurumunuza yansıtılmayacak, sonuçlar sadece bilimsel amaçla kullanılacak ve hakkınızdaki kişisel bilgiler gizli tutulacaktır. Araştırmaya katılmama ve katıldıktan sonra çekilme hakkınız vardır ve bu hakkı kullanmanız size sunacağımız tıbbi hizmetlerde aksamaya yol açmayacaktır. İstediğiniz takdirde daha fazla bilgi sözlü olarak size aktarılacaktır.

Araştırmaya katılmak için lütfen aşağıdaki iletişim bilgilerinden randevu alınız.

Sağlıklı günler dileriz.

Prof.Dr. Ersin AKPINAR
Sorumlu Araştırmacı

Randevu için iletişim bilgileri:
Tel: 0322 – 338 6060 (3087 Dahili) Aysun Hanım.
e-mail: eakpinar@cu.edu.tr