2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Mevlana Değişim Programı Başvuruları

Öğretim elemanları ve öğrenciler için başvurular 15-22 Nisan 2014 tarihleri arasında Mevlana Değişim Programı Ofisi'ne yapılacaktır.

Başvuru yeri: YADYO Binası Zemin Kat

ÖĞRETİM ELEMANLARI İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI :

1-Mevlana Değişim Programı Protokolü imzalayan yurtiçi ve yurtdışı yükseköğretim kurumlarında görev yapan tüm öğretim elemanları, öğretim elemanı hareketliliğine katılabilirler. Araştırma görevlileri ders verme hareketliliğinden faydalanamaz. Ancak programdan lisansüstü öğrenci statüsünde faydalanabilir. Bu hareketlilik, bir yükseköğretim kurumunda görevli öğretim elemanın bir başka yükseköğretim kurumunda gerçekleştireceği eğitim-öğretim faaliyetlerini kapsar.

2-Öğretim elemanı hareketliliği süresi, bir eğitim-öğretim yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere en az bir hafta, en çok üç ay olabilir.

3- Öğretim elemanlarının hareketlilik kapsamında yer alan akademik faaliyetleri haftalık olarak toplam altı saatten daha az olamaz. Ders saatlerinin haftalık olarak altı saati doldurmaması durumunda seminer, panel veya konferanslar gibi akademik faaliyetler de bu kapsamda değerlendirilir.

4-Ders verme faaliyeti içermeyen öğretim elemanı hareketliliği planları, Mevlana Değişim Programı kapsamında değerlendirilemez ve değişim için kabul edilemez.

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Mevlana Değişim Programı Öğretim Elemanları Kontenjanları

Not : Mevlana Değişim Programına katılmaya hak kazanan ve mazeretsiz olarak değişime katılmayan öğretim elemanları üç yıl içerisinde bu programdan faydalanmak için bir daha başvuruda bulunamazlar.

BAŞVURU BELGELERİ :

1-Aday Öğretim Elemanı Başvuru formu

DEĞERLENDİRME : Kontenjanlar çerçevesinde başvuru yapacak akademik personelimizin listesi YÖK'e iletilecektir.YÖK tarafından yapılacak olan nihai değerlendirme sonucunda programdan yararlanacak akademik personel belirlenecektir.



ÖĞRENCİLER İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI VE BAŞVURU FORMU


Mevlana Değişim Programı Koordinasyon Ofisi tarafından 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı için 15-22 Nisan 2014 tarihleri arasında Mevlana Değişim Programı başvuruları alınacak olup, Mevlana Değişim Programı yabancı dil (İngilizce) yazılı sınavı, 24 Nisan 2014 Perşembe günü saat 9:30'da Yabancı Diller Yüksekokulu Binası( YADYO) 213 nolu derslikte yapılacaktır. * Yabancı dil yazılı sınavını (İngilizce) geçen öğrenciler ise 25 Nisan Cuma günü saat 10:00'da YADYO binasında sözlü sınava katılacaklardır.

1. Öğrencinin, örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olması,

2. Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 (dört) üzerinden en az 2,5 (iki buçuk) olması,

3. Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 (dört) üzerinden en az 3 (üç) olması.

4. Öğrencilerin Mevlana Değişim Programı Puanının hesaplanmasında %50 dil puanı +  %50 Not Ortalaması esas alınacaktır.

5. Ön lisans ve lisans programlarının hazırlık ve birinci sınıfında okuyan öğrenciler ile hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemlerinde bulunan yüksek lisans ve doktora öğrencileri esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için ve Tıp Fakültesi 6.sınıf (intörn) öğrencileri bu programdan faydalanamazlar.

2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Mevlana Değişim Programı Öğrenci Kontenjanları

*Not : Mevlana Değişim Programına başvuracak öğrenci daha önce girmiş olduğu TOEFL, IELTS, ÜDS, KPDS, YDS veya Üniversite ERASMUS yabancı dil (2014) sınavlarına ilişkin sonucu gösterir belge ibraz ederse yapılacak yabancı dil sınavından muaf tutulacaktır.

BAŞVURU BELGELERİ :

1.Aday Öğrenci Başvuru Formu

Çukurova Üniversitesi

Mevlana Değişim Programı Koordinasyon Ofisi