...

Mars’a yolculuk: 2004 Mars Keşif Gezilerinden MSL’ye

Mars’a yolculuk: 2004 Mars keşif gezilerinden MSL’ye

NASA'da Jet Propulsion Laboratory (JPL) programında çalışan, Mars yüzeyine "Curiosity" (Merak) adlı aracın gönderilme ekibinde bulunan ve alınan verileri değerlendiren ekibin üyesi Nagin COX, "Mars’a yolculuk: 2004 Mars keşif gezilerinden MSL’ye" adlı bir konferans gerçekleştirecektir.

NASA Uzay Mühendisi Bayan Nagin COX’un gerçekleştireceği "Hitting the Road on Mars: From the 2004 Mars Exploration Rovers to MSL: Curiosity" "Mars’a yolculuk: 2004 Mars keşif gezilerinden MSL’ye: Merak" isimli bir konferans etkinliği hazırlanmıştır.

Bu etkinliğe ilgili tüm öğretim üye ve öğrenciler davetlidir.

UZAYMER

Nagin CoxNAGIN Cox
Nagin Cox, Cornell Üniversitesi’nden Harekât Araştırması ve Endüstri Mühendisliği ile Psikoloji üzerine eğitim alarak lisans eğitimini tamamladı ve ABD Hava Kuvvetlerine subay olarak atandı. F-16 Hava Mürettebatı Eğitiminde çalıştı ve Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü’nde Uzay Harekât Sistemleri Mühendisliği üzerine mastırını tamamladı. Yüzbaşı olarak Colorado Springs, Cheyenne Dağı’nda bulunan NORAD/Uzay Komutasında Yörüngesel Analist olarak görev yaptı.

Sivil uzay uygulamaları çalışmalarına devam edebilmek için Hava Kuvvetlerinden ayrıldıktan sonra, 1993’te Jet Propulsion Laboratory (JPL) programına katıldı. Sistem mühendisi ve yönetici olarak Jüpiter için düzenlenen NASA/JPL’s Galileo programında, Mars Exploration Rover programında ve Dünya-benzeri gezegenleri araştırma amaçlı Kepler teleskopu programında görev aldı. Şu anda, NASA’nın Mars gezegenine Kasım 2011’de gönderdiği ve Ağustos 2012’de başarılı bir şekilde Mars’ın yüzeyine inen Curiosity (Merak) ya da diğer bir deyişle Mars Science Laboratory (MSL) aracının görev harekât takımında yer almaktadır. Nagin Cox, bu programların ardındaki insanların hikâyeleri üzerine Birleşmiş Milletler ‘de, Avrupa’da ve Orta Doğu’da çeşitli dinleyicilere birçok konuşma yapmıştır.