TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı (BİGG)

Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, “TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı (BİGG)” kapsamında, Uygulayıcı Kuruluş 1. Aşama faaliyetleri olarak ankaBİGG programının 01 Mart 2019 Cuma günü saat 14:00’de Akif Kansu Toplantı Salonunda tanıtımını yapacaktır.

• Sağlık ve İyi Yaşam
  • Sürdürülebilir Tarım ve Beslenme

Tematik alanlarına özel olarak yürütülen ankaBİGG programı kapsamında girişimci adaylarının teknoloji odaklı iş fikirlerinin, nitelikli iş planlarına dönüştürülmesi ve TÜBİTAK 1512 BİGG programına başvurabilmesi sağlanmaktadır.

Yaklaşık 30 dakikalık bir sunum ardından soru cevap şeklinde bir tanıtım etkinliği formatı yürütülecektir.

Son sınıf lisans öğrencileri, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, akademisyenler ve herhangi bir mezuniyetinin üzerinden 10 yıl geçmemiş girişimci adayları potansiyel BİGG girişimcisi olarak tanımlanmakta olup, program kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenecek olan girişimcilere iş fikirlerini gerçekleştirebilmek için 200.000TL'lik hibe desteği verilecektir.

Etkinliğe katılımınız konusunda gereğini rica ederiz.

Ç.Ü. Rektörlüğü

ankaBİGG kapsamına girecek Üniversitemiz tematik alanları

1.Ziraat Fakültesi,

2.Tıp Fakültesi,