V. Türk Dünyası Üniversiteli Gençler Yaz Okulu

Kazakistan’daki Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesince düzenlenen ''V. Türk Dünyası Üniversiteli Gençler Yaz Okulu'' programı, Kazakistan'ın Türkistan şehrinde 22 Haziran - 06 Temmuz 2019 tarihleri arasında düzenlenecektir. Programın amacı, Türk Dünyasının pek çok bölgesinden gelecek gençlere Türkistan’ı tanıtmak, gençlerin farklı dil ve lehçelerde gündelik temel bilgileri öğrenmesini sağlamaktır.

Türkoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Uluslararası İlişkiler ve Tarih Bölümlerine kayıtlı 2. ve 3. Sınıf öğrenciler başvuruda bulunabilir.

Programa ilişkin detaylı bilgi için tıklayınız. Sorularınızı yazokulu@ayu.edu.kz ya da mevlana@ayu.edu.kz adreslerine iletebilirsiniz.

Başvuru Formu için tıklayınız.

Başvuruda bulunmak isteyen öğrencilerin, eksiksiz doldurulmuş başvuru formlarını ve güncel transkriptlerini 26 Nisan 2019 tarihine kadar Dış İlişkiler Birimi Uluslararasılaşma Koordinatörlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir. Elle doldurulan formlar kabul edilmeyecektir.