2021 YKS Sonucu Üniversitemizi Tercih Edecek Adayların Dikkatine (Bk.4)

2021 YKS Sonucu Üniversitemizi Tercih Edecek Adayların Dikkatine (Bk.4)

  • Üniversitemize ait öğrenci yurdu bulunmamaktadır. Ancak T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlara ve genel bilgilere https://kygm.gsb.gov.tr/YurtMudurlukleri adresinde bulunan harita üzerinden Adana ili seçilerek ulaşılabilir.
  • Üniversitemiz Tıp Fakültesini birinci sırada tercih edecek ilk 10 öğrenciye Tıp Fakültesi Güçlendirme Vakfı tarafından mezun oluncaya kadar her yıl arttırılarak aralıksız her ay 500 TL karşılıksız burs verilecektir.
  • Üniversitemiz Tıp Fakültesi dışındaki Ön Lisans ve Lisans Programlarına Üniversitemizce burs verilemeyecektir.

 

  • Eczacılık Fakültesini tercih edecek adayların Bk.149 koşuluna ilaveten; laboratuvar çalışmalarını tek başına yürütemeyecek derecede bedensel ve görme engelli adaylar Eczacılık Fakültesinde eğitim-öğretim için uygun değildir. Bu programda başarılı olmak için elleri ve parmakları ustalıkla kullanabilmek önemlidir.
  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri ve İktisat bölümlerinde isteyen öğrencilere kontenjan dahilinde bir yıl süreli İngilizce Hazırlık Programı uygulanır. Hazırlık programı süresi, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dâhil değildir.
  • Adana Organize Sanayi Bölgesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu eğitim-öğretimi Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleştirilecektir. Ayrıca Meslek Yüksekokuluna bağlı tüm programların 4. yarıyılında öğrenciler haftanın 4 günü iş yeri eğitimi alacaktır.

 

Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Su Altı Teknolojisi programı Bk.57 koşuluna ilişkin bu programa kayıt yaptırabilmek için öğrencilerin;

  1. Su Altı Teknolojisi Programı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğünce Profesyonel Sualtı adamları eğitimi kapsamında denetlenerek 12.07.2012 tarihinde onay almıştır. Bu onay ile mezun öğrencilerimizin Profesyonel Sualtı adamları Yönetmeliği kapsamında 1.sınıf dalgıç belgesi almaktadırlar. Bu sebeple ilk defa kayıt yaptıracak öğrencilerden Profesyonel Sualtı adamları Yönetmeliği Madde 12 gereğince sağlık raporu istenmektedir. İlgili raporun nasıl alınacağı ve muayene şartları Profesyonel Sualtı adamları Yönetmeliğinde açıkça belirtilmektedir. Üniversitelerin Tıp Fakültesi hastanelerinin Deniz ve Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Anabilim Dalından veya Sualtı Hekimi bulunan Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezlerinden "Birinci Sınıf Sanayi Dalgıcı olur" sağlık raporu alınması gerekmektedir. Ayrıca bu raporun alınmaması durumunda zorunlu olarak yapılan dalış eğitimlerinde oluşabilecek sağlık problemleri önemli bir risk oluşturacaktır.
  2. Öğrenciler kendi kişisel dalış malzemelerini (maske, palet, şnorkel, 15 lt dalış tüpü, dalış elbisesi, yüzerlik ceketi-BC, derin su regülatör, üçlü konsol patik, ağırlık kemeri, 10 kg. ağırlık sualtı feneri, dalış çantası.) eğitim-öğretim dönem başında kendileri temin etmek durumundadır.