Kamuoyu Duyurusu

Terör örgütlerine karşı herhangi bir eleştiride bulunmaksızın, terörle mücadele ettiği için Devleti suçlayan açıklamalarda bulunmak dünyanın hiçbir ülkesinde asla temel hak ve özgürlükler kapsamında meşru olarak değerlendirilemez. Son günlerde Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karar sonrası tekrar gündeme gelen sözde "barış bildirisi” Türkiye Cumhuriyeti Devletinin teröre ve terör örgütlerine karşı verdiği haklı ve kararlı mücadeleyi halkımızın belli bir kesimine yönelik haksız bir eylemmiş gibi gösterme amacı taşıyan kötü niyetli bir girişimdir.

Çukurova Üniversitesi, geçmişte olduğu gibi gelecekte de ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunması çerçevesinde, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Aziz Milletimizi karalamaya ve zora sokmaya yönelik her türlü kötü niyetli girişimin karşısında olmaya devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü