Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavı başvurusu çevrim içi olarak, özel yetenek sınavı ise yüz yüze Çukurova Üniversitesi Balcalı Kampüsü'nde yapılacaktır.
Adayların, başvuru yapabilmek için 2023-YKS, Y-TYT'de en düşük 800.000 inci başarı sırasına sahip olmaları gerekmektedir (Ek puansız yerleştirme puanının başarı sırası dikkate alınır.).
Engelli adaylardan da [bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, MR (mental retardasyon) ile "yaygın gelişimsel bozukluklar" (otizm spektrum bozuklukları (OSB), Asperger sendromu, RETT sendromu, dezintegratif bozukluklar, sınıflanamayan grupta yer alan yaygın gelişimsel bozukluklar] Y-TYT'de en düşük 800.000 inci başarı sırasına sahip olmaları (Ek puansız yerleştirme puanının başarı sırası dikkate alınır) ve durumlarını "engelli sağlık kurulu raporu" ile belgelemeleri kaydıyla başvurmaları halinde Y - TYT puanları değerlendirmeye katılmadan (Kılavuzda yer alan formül kullanılmadan) kendi aralarında yapılacak ayrı bir yetenek sınav sonucuna göre değerlendirilerek, yetenek sınavını kazanan adayların kayıtları yapılır.
2023- YKS puanları ile bir yükseköğretim programına yerleştirilen veya özel yetenek sınavı sonucu kayıt olan adayların ortaöğretim başarı puanlarına ilişkin katsayıları yarıya düşürülecektir. Adaylar YP puanlarına göre en yüksek puandan başlamak üzere sıraya konacak ve kontenjan sayısı kadar aday sınavı kazanmış olacaktır.

SINAV TAKVİMİ
07-18 Ağustos 2023 Çevrim içi başvuruların alınması
25 Ağustos 2023 Sınav yeri, sınav saati ve grupların ilan edilmesi
28-29 Ağustos 2023 Özel yetenek sınavı
05 Eylül 2023 Özel yetenek sınavı sonuçlarının ilan edilmesi

ÖZEL YETENEK SINAVI:
Sınav tek aşamalı olarak gerçekleştirilecektir. Adaylardan tek aşamada iki farklı çizim yapmaları istenecektir. Bu sınavda adayın; görme becerisi, algılama düzeyi ve doğru çizebilme yeteneği ölçülecektir.

Bu sınavda her çizim 100 puan üzerinden değerlendirilecek, her iki puanın ortalaması alınacaktır. 100 tam puan üzerinden, ortalaması 50 ve üstü olan adaylar değerlendirmeye alınacaktır.

DEGERLENDİRME:
Adayların Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Puanları, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinden (ÖSYM) alınacak olan Ağırlıklı Orta Öğretim Başarı Puanları (AOBP), ÖSYM tarafından 2023 ÖSYS kılavuzunda açıklanan formülasyona tabi tutularak yerleştirmeye esas olan puanları hesaplanacaktır. Hesaplama sonunda adaylar en yüksek Yerleştirme Puanı'ndan başlamak üzere sıralanacak ve ÖSYM Kontenjanlar Kılavuzu'nda programımız için belirlenecek olan kontenjan sayısı kadar aday asıl, yine kontenjan sayısı kadar aday yedek olarak belirlenecektir. Yerleştirme puanı, ÖSYM'nin 2023 Yerleştirme Kılavuzu'nda yer alan kurallara uygun olarak hesaplanacaktır.

* Not: Başvuru sayısına bağlı olarak sınavın yapılacağı tarih ve sınav sisteminde değişiklik yapılabilir.

ÇEVRİM İÇİ BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ