Yılsonu Sınavları Hakkında Bilgilendirme

Üniversitemiz senatosunun 29.05.2020 tarihli kararı doğrultusunda yarıyıl esasına göre eğitim veren birimlerin 2019-2020 bahar dönemi yarıyıl sonu değerlendirme takvimi aşağıdaki şekilde belirlenmiştir:

Başlama Bitiş Akademik Faaliyet
15 Haziran 2020 26 Haziran 2020 Bahar Yarıyılı Final Sınavları/Ödev/Proje Teslimleri
29 Haziran 2020 3 Temmuz 2020 Bahar Yarıyılı Final Mazeret sınavları*
  5 Temmuz 2020 Bahar Yarıyılı Notlarının İnternet Üzerinden Girilmesi İçin Son Tarih
8 Temmuz 2020 14 Temmuz 2020 Bütünleme Sınavları/Ödev/Proje Teslimleri
16 Temmuz 2020 19 Temmuz 2020 Bütünleme Mazeret Sınavları*
  21 Temmuz 2020 Bütünleme Sınav Sonuçlarının Girilmesi İçin Son Tarih
  23 Temmuz 2020 Tek Ders Sınavı
  24 Temmuz 2020 Tek Ders Sınavı Mazeret Sınavları*
  25 Temmuz 2020 Tek Ders Sınav Sonuçlarının Girilmesi İçin Son Tarih
23 Temmuz 2020 27 Temmuz 2020 Not Yükseltme Sınavı Başvuruları
5 Ağustos 2020 7 Ağustos 2020 Not Yükseltme Sınavları
10 Ağustos 2020 11 Ağustos 2020 Not Yükseltme Mazeret Sınavları*
  12 Ağustos 2020 Not Yükseltme Sınav Sonuçlarının Girilmesi İçin Son Tarih

(*) Teknik sorunlardan dolayı mazeret sınavı başvurusunda bulunan ve sistem log kayıtları ile teknik inceleme yapıldıktan sonra mazereti uygun görülen öğrenciler için yapılacak sınavlardır.

• Yıl esaslı birimler ile Enstitülerin sınav takvimleri ilgili birimlerin web sayfasında ayrıca ilan edilecektir.

• Final ve Bütünleme sınav değerlendirme yöntemi (sınav, ödev, proje vb.) 15 Mayıs 2020 tarihinde alınan Üniversitemiz Senatosu kararı ile Öğretim elemanı tarafından belirlenecek olup, sınav yöntemi öğretim elemanı tarafından sınavdan önce ilan edilecektir.

15-26 Haziran 2020 Tarihleri Arasında yapılacak olan Online Sınav ve Ödev/Proje Tesliminde Uyulacak Kurallar;

1. Final Sınavları; 15 Haziran 2020 Saat 08:00 - 26 Haziran 2020 Saat 21:59 tarihleri arasında her gün 4 saatlik 3 farklı oturumda yapılacak olup sınav saati bir oturum içinde olacak şekilde belirlenmiştir. Sınav süresi ilgili öğretim elemanı tarafından sisteme tanımlanacak olup sınavlar bu oturum saatleri içinde yapılacaktır.

2. Öğrenciler sınavlara CUBİS (https://login.cu.edu.tr) üzerinden erişerek giriş yapabileceklerdir.

3. Sisteme erişim sağlayan öğrencilerin karşısına 2019-2020 Bahar Döneminde final sınavına girmeleri gereken derslerinin listesi gelecek ve öğrenciler bu ekrandan sınava girecekleri dersi seçerek o derse ait sınavını başlatabilecektir.

4. Ödev/Proje için teslim süresi ilgili öğretim elemanı tarafından belirlenecek olup son teslim tarihi 15-26 Haziran 2020 tarihlerini kapsayacaktır.

5. Sınavla ilgili açıklamaları okuyup onayladıktan sonra ilgili saatte sınava giriş yapılabilecektir.

6. Sınav Başlangıç ve Sınav Bitiş süreleri arasında sınava erişim sağlanabilecek ve her sınava yalnızca 1 kere başlatılabilecek ve başlamış bir sınavdan teknik/sistemsel bir sorundan dolayı çıkılması durumunda ilgili sınav oturumuna kalınan yerden 3 defa tekrar giriş yapma hakkı verilecektir. Fakat sınavı bitir butonuna basılırsa sınava tekrar giriş yapılamayacaktır.

7. Sınav süreniz sınav boyunca ekranda gösterilecektir.

8. Sınav esnasında, her sayfada bir soru ve o soruya ait cevap şıkları ekranda gösterilecektir.

9. Cevaplanan sorulara geri dönebilmek mümkün olabilecektir.

10. Başka bir öğrencinin yerine sınava girilmesi ya da kendisinin yerine başka birinin sınava sokulması eylemlerinin tespit edilmesi durumunda öğrencinin sınavı geçersiz sayılacak ve Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği kapsamında değerlendirilecektir.

11. Sınav sistemine erişen kullanıcıların tüm hareketleri (log) kayıt altına alınacaktır. (Sisteme başarılı ya da başarısız giriş denemeleri ve nedenleri, cihaz bilgisi, IP bilgisi, sayfalar/ sorular arasında geçişler, işaretlenen cevaplar vb.)

12. Sistemde oluşabilecek yoğunluk nedeniyle mağduriyetler oluşmaması için sınav oturumunun son saatlere bırakılmaması gerekmektedir.

13. Sınavda tüm sorular cevaplandıktan ve bütün cevaplarınızı kontrol edildikten sonra Sınavı Bitir butonu ile sınavı bitirmeniz gerekmektedir.

14. Sınav soruları ile ilgili yaşanılan sorunlar İletişim Araçları Mesaj menüsü ile ilgili dersin Öğretim Elemanına, diğer tüm sorunlar için İletişim Araçları Yardım Masası üzerinden bildirilmesi gerekmektedir.

15. Sınav mazeretleri ile ilgili başvurular daha sonra ÇÜBİS üzerinden öğrencilerimize ayrıca bildirilecektir.